Tagrensning af snavsede tag

Et tag kan nemt blive snavset grundet regn, alger og mos. Dette kan ikke mindst gøre dit tag hæsligt at se på, det destruerer også taget. Regnvand kan nemlig resultere i fugt ikke kun på oversiden af tagpladerne, men også under tagpladerne, som gør, at taget langsommeligt bliver destrueret. En løsning kunne være et nyt tag, imidlertid ville det være tidskrævende samt en stor udgift. En istandsættelse indeholdende tagrensning samt maling vil helt sikkert gøre dit tag ligeså godt, og så koster det blot ¼ af det nye tag. Et tag, hvor der er blevet ordnet en tagrensning, er derudover ligeså udholdende som et nyt tag er.

Idet dit tag bliver istandsat, bliver det først set igennem for alle skader, hvorefter det forbedres. Og så skal taget have ordnet en tagrensning, hvor det først vaskes, og så renses det grundigt ved brug af en børste, ikke blot på tagoverfladen, men også der hvor tagpladerne overlapper hinanden og i alle kanter og hjørner. Taget skal så skylles efter med vand, og dermed er alt snavs blevet fjernet, hvorefter dit tag kan få en algebehandling for at forebygge en ny begroning. Taget er nu klar til at kunne blive malet.

Der er forskellige former for tag bygget af forskellige slags materialer. 100 % af de tag, der findes kan udbedres, og næsten alle tagoverflader kan tåle højtryksspuling. Dette gælder eksempelvis betontagsten og tage, som er lavet af stål, som er rustbeskyttet. Tegltage er svage og kan dermed ikke udholde højtryksspulingen, men de kan derimod få lavet en behandling, som forebygger alger. Pladerne i et gammelt tag kan eventuelt være opbygget med asbest, som er kraftigere end de nye tagplader, så lige meget om de er beskidte, slidte og begroede, kan de alligevel få en tagrensning og maling og slutte med at være så gode som var de nye.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>