Sandsynligvis er høreapparater alternativet for min far

Min opfattelse er, at min far formentlig har fået lidelsen tinnitus, og han har også en nedsat hørelse. Ørelidelsen tinnitus er en lydfornemmelse, som man kan have i ørene, på trods af at der ej kommer lyd i ørene fra omgivelserne. Far gengiver det som, at det ringer i hans øre. Det har stået på i noget tid, og det bliver sandsynligvis mere og mere slemt. Det er ret svært for mig, for han har altid været ham, der har lyttet, når jeg har haft brug for at forklare noget, der var sket. Nu da han ikke er ejer af en god hørelse længere, tværtimod nedsat hørelse, har jeg ikke snakket ligeså meget med ham. Det har jeg svært ved at undvære.

Mit gæt er, at grunden til, at far har nedsat hørelse, er en skade forårsaget af støj, da han er forhenværende håndværker og ikke anvendte høreværn. Der antages, at lidelsen tinnitus skyldes ødelagte øreceller i sneglen i den indre del af øret, sandsynligvis også grundet en skade forårsaget af larm. Det minder mig for resten om, at jeg skal sige til min bror, der er guitarist, at han skal at benytte et musikerhøreværn. Jeg har tænkt mig at tage min far til ørelægen på onsdag, der må lave en hurtig undersøgelse af hans hørelse. Denne læge videresender ham nok til en høreklinik, der laver en grundig undersøgelse af hans hørelse. Herefter vil der blive vurderet, om et høreapparat er løsningen.

Der kan fås flere divergerende slags høreapparater, og hvert enkelt høreapparat vil blive afpasset, så det vil passe til ens høreproblem. Min farmand skal sikkert have et bag-øret høreapparat. Disse høreapparater er produceret af 2 parter: apparatet selv omme bag dit øre samt en lydslange, der fører lyden ned til en øreprop i ørets hul og videre ind til trommehinden. De føromtalte høreapparater anvendes til stærke høreproblemer samt til mennesker, som har behov for regulering af lyden. Det er ens egen beslutning, hvorvidt man gerne vil behandles og få høreapparatet gratis af de offentlige høreklinikker, eller hvorvidt man gerne vil have noget økonomisk støtte til at købe høreapparatet fra en blåstemplet privatejet høreklinik/fra en forhandler, der samarbejder med høreklinikker. Min mening er, at det er stort, at du kan modtage det helt omkostningsfrit fra en høreklinik. Jeg har hørt, at høreklinikker tager sig godt af deres patienter.

Min far har som før sagt arbejdet på en larmende arbejdsplads, og i sidste instans var det en nødvendighed at gøre brug af et høreværn, det er han et eksempel på, fordi for høje lyde nemlig evt. vil give dig en høreskade. Jeg hørte for et stykke tid siden, at ca. 60 pct. af personer, som arbejder i larmende omgivelser, ikke bruger høreværn eller musikerhøreværn. Min bror er musiker, og jeg har på fornemmelsen, at også han får en høreskade, i tilfælde af at han ikke snarest muligt begynder på at anvende et musikerhøreværn, når han er ude at spille.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>