Hos os kan du komme på efterskole rejser

Opmærksomhed vedr. klimaet har der været en god del af i løbet af de seneste par år, og det har givet mig inspiration til en skøn idé. Jeg har jo bestemt mig for, at jeg vil skifte det grånende naturgasfyr ud med et biobrændselsfyr (http://kirkevangenergi.dk/biobraendselsfyr/), der er såvel dugfriskt som miljørigtigt. Oveni en afgrænsning af mængden af CO2 kommer det faktisk på samme tid til at betyde, at jeg jo vil spare penge, eftersom biobrændsel er væsentligt mere favorabelt end olie & naturgas.

Allerførst har jeg nærstuderet et Windhager (http://kirkevangenergi.dk/biobraendselsfyr/windhager/)-biobrændselsfyr, og jeg havde endda næsten i forvejen bestemt mig for hvilket, jeg havde i sinde at indkøbe, da jeg snublede over et internetsite omhandlende jordvarme (http://kirkevangenergi.dk/varmepumper/jordvarme/). Et anlæg til jordvarme er nemlig også en miljørigtig varmekilde, som er optimalt i stedet for et biobrændselsfyr. For tiden ved jeg ingenlunde, hvilket jeg vil købe.

Jeg er nemlig i stand til registrere både fordele og ulemper ved begge. F.eks. besidder jordvarme den styrke, at det er en kontinuerlig energikilde, og at man som indehaver alene skal betale den smule strøm, som anlægget behøver for at kunne omsætte jordvarmen til energi. Dog er det en smule kosteligt at få anlagt, så i første omgang må et Windhager biobrændselsfyr helt klart være mest favorabelt.

Samtidig består et jordvarmeanlæg imidlertid længere, + jeg er klar over, at det inden 10 år tjener sig ind igen, hvorfor det faktisk ej er en skidt plan. Jeg er således oprigtigt ubeslutsom, selvom jeg fortsat foretrækker anlæg til jordvarme.

Er der nogen her, der er ejer af erfaring med de to varmesystemer, & som er i stand til at forære mig et excellent tip…? Det ville jeg i hvert fald blive lykkelig for.