En masse forskellige linjefag på efterskoler

Har du lyst til et spændende skoleår? Så kan jeg foreslå dig at tage på efterskole. Der er omkring 260 efterskoler her i landet – både i nord, syd, øst og vest. En efterskole er en skoletype, som stammer fra Danmark, hvor unge på ca. 15 år har muligheden for at klare det sidste skoleår. I princippet er det en form for kostskole, på grund af at man ej blot går i skole der, men endvidere er bosat der. Efterskoler medvirker angående de unges faglige & subjektive evolution, og af den årsag er det et godt afsæt til den fremtidige uddannelse.

Det er nogle rigtig forskellige skoler, dvs., at der helt sikkert eksisterer en efterskole, der passer til dig og dine behov. Der er eksempelvis efterskoler til dem, som har specielle fornødenheder, blandt andre skoler for ordblinde. Skolerne indehaver et væld af forskellige frivillige fag, aktiviteter, arrangementer og skoleferier. Det er i øvrigt muligt for dig at komme på en efterskole, hvor samtlige elever interesserer sig for det samme. Det kan være en fodbold- og håndboldefterskole.

En ven har fortalt mig, at bare et år på efterskole kan sammenlignes med hele 7 ”rigtige” år. Det kan man vel godt forstå, når man tænker på, at der egentlig er yderst mange ting, du gennemlever i løbet af blot eet efterskoleår. Tillige kommer du til at få adskillige nye venner, som du hastigt vil komme til at kende, af den grund at I bor sammen, er i skole sammen og måske sågar rejser sammen. Hoveddelen af efterskoler indehaver linjefag plus mange forskellige valgfag foruden de obligatoriske fag. Grundet det kan du selv vælge, hvordan skemaet skal se ud.