Beklageligvis har den gamle en nedsat hørelse

Min farmand har fået nedsat hørelse, og jeg vurderer, at han eventuelt derudover har lidelsen tinnitus. Lidelsen tinnitus er en fornemmelse af en lyd, folk kan have i øret, til trods for der ikke kommer lyd i øret fra dine omgivelser. Min far beskriver det som en tone i hans øre. Nu har det efterhånden varet noget tid, og det virker som om, at det nok bliver mere og mere slemt. Jeg synes, det er ret hårdt for mig, for han har nemlig altid været den person, som lyttede, når jeg ville fortælle noget, som var sket. Nu hvor han ikke er ejer af en god hørelse længere, men nedsat hørelse, har vi ikke talt så meget med hinanden. Det savner jeg.

Mit gæt er, at årsagen til, at min farmand har nedsat hørelse, er en skade forårsaget af støj, for han er forhenværende håndværker og gjorde ikke brug af høreværn. Der formodes, at lidelsen tinnitus er forårsaget af destruerede øreceller i det indre øre, formentlig også grundet en skade forårsaget af støj. Det minder mig for resten om, at jeg skal sige til min bror, der er guitarist, at han skal huske at bruge et musikerhøreværn. Jeg har tænkt mig at tage min far til lægen i morgen, som må bedømme hans hørelse. Ørelægen sender ham sandsynligvis til en høreklinik, der laver et nøje studium af hørelsen. Herefter vurderes der, om løsningen kan være et høreapparat.

Der kan købes flere uens høreapparater, og hvert høreapparat bliver selvfølgelig reguleret, så det vil passe til ens hørenedsættelse. Min far skal sandsynligvis have et høreapparat, der sidder bag øret. Disse høreapparater er produceret af to enheder: apparatet selv omme bag øret plus et småt lydrør, som vil bringe lyden hen til en øreprop i overgangen mellem det ydre øre og mellemøret og så ind til det, der kaldes trommehinden. De førstående høreapparater anvendes til vanskelige hørenedsættelser og til personer, som har brug for regulering af lyden. Det er op til en selv, om man gerne vil modtage behandling og tage imod høreapparatet gratis ved de offentlige høreklinikker, eller om man godt vil have en ydelse til at få høreapparatet fra en blåstemplet privatejet høreklinik eller hos forhandlere, som er i samarbejde med høreklinikker. Jeg mener, det er fedt, at det kan fås helt omkostningsfrit hos en høreklinik. Høreklinikker sørger vist godt for deres kunder.

Min far har som før sagt haft et larmende arbejde, og i og for sig var det en nødvendighed at gøre brug af et høreværn, det er far et eksempel på, da for meget støj som sagt kan give dig en høreskade. Jeg hørte for noget tid siden, at cirka tres % af de mennesker, der arbejder i et larmende miljø, ikke anvender høreværn eller musikerhøreværn. Min bror har et arbejde i et rockband, og jeg tror virkelig, at også han får en høreskade, under forudsætning af han ikke snart begynder på at benytte musikerhøreværn, når han spiller.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>